Σελίδα επισκόπησης συμβούλου

Πώς μπορώ να προετοιμάσω μια αναδιάρθρωση χρέους
Η αναδιάταξη υφιστάμενων δανείων επιφέρει μακροπρόθεσμη μείωση του πιστωτικού κόστους μέσω της εξοικονόμησης τόκων. Μάθετε πώς να προετοιμάσετε σωστά μια αναδιάρθρωση χρέους σε αυτόν τον οδηγό!
Επηρεάζει η βαθμολογία μου στο SCHUFA την αναδιάρθρωση του χρέους;
Όσοι αποφασίζουν να αναδιαρθρώσουν τις οφειλές τους υποβάλλονται σε νέο πιστωτικό έλεγχο. Κατά τη διαδικασία, η βαθμολογία SCHUFA ερωτάται. Διαβάστε εδώ πώς μπορεί να επηρεάσει η αλλαγή της βαθμολογίας μια αναδιάρθρωση χρέους!
Ο ρόλος του Πιστωτική περίοδος
Η διάρκεια ενός δανείου επηρεάζει τους όρους που χορηγεί η τράπεζα στον δανειολήπτη. Όσο μεγαλύτερη είναι η Πιστωτική περίοδος, τόσο χαμηλότερες είναι συνήθως οι μηνιαίες δόσεις.
Μείωση των χρεών
Η μείωση του χρέους μπορεί να πετύχει αν τακτοποιήσετε τα οικονομικά σας και δώσετε προσοχή σε μια ισορροπημένη αναλογία εσόδων-εξόδων στο μέλλον. Οι σύμβουλοι χρέους παρέχουν πολύτιμες συμβουλές.
Αναβολή
Ένα χαλασμένο αυτοκίνητο ή η απώλεια της εργασίας - δεν είναι ασυνήθιστο αυτό να οδηγεί σε δυσκολίες πληρωμών. Συχνά μπορείτε στη συνέχεια να αναστείλετε ένα υφιστάμενο δάνειο για να γεφυρώσετε την οικονομική δυσχέρεια.
Υπερχρέωση
Όταν υπάρχουν χρέη, αυτά συσσωρεύονται γρήγορα. Εάν δεν μπορείτε πλέον να διαχειριστείτε τα χρέη μόνοι σας, αυτό ονομάζεται υπερχρέωση. Επαγγελματική βοήθεια προσφέρεται από μια υπηρεσία συμβουλευτικής χρέους.
Ιδιωτική αφερεγγυότητα
Σε περιπτώσεις επίμονης υπερχρέωσης, η ιδιωτική αφερεγγυότητα αποτελεί συχνά την έσχατη λύση. Η αφερεγγυότητα για τους ιδιώτες απλοποιείται. Ο στόχος είναι να μην υπάρχουν χρέη στο τέλος της διαδικασίας.
Παγίδα χρέους
Εάν τα έξοδα είναι μόνιμα υψηλότερα από τα έσοδα, απειλείται η παγίδα του χρέους. Στις αιτίες περιλαμβάνονται η ανεργία ή το διαζύγιο. Υπάρχουν όμως τρόποι να ξεφύγετε από την παγίδα του χρέους που μπορείτε να κάνετε μόνοι σας.
Βιβλίο προϋπολογισμού
Πλησιάζει το τέλος του μήνα και αναρωτιέστε πού πήγαν όλα τα χρήματά σας; Με ένα βιβλίο νοικοκυριού, αποκτάτε ακριβή εικόνα των εσόδων και των δαπανών σας. Egeal, είτε σε χαρτί είτε σε ψηφιακή μορφή.
Διευκόλυνση υπερανάληψης
Τα πράγματα μπορεί να γίνουν δύσκολα στον τρεχούμενο λογαριασμό σας στο τέλος του μήνα. Εάν η τράπεζα σας έχει χορηγήσει διευκόλυνση υπερανάληψης, μπορείτε να υπερβείτε το λογαριασμό σας για μικρό χρονικό διάστημα. Μακροπρόθεσμα, ωστόσο, αυτό θα κοστίσει ακριβά. Οι πιστώσεις δόσεων είναι φθηνότερες.
Αναχρηματοδότηση ενυπόθηκων δανείων
Μπορείτε να συνάψετε ένα δάνειο για τη χρηματοδότηση της δικής σας κατοικίας. Εάν κατά τη διάρκεια της μακράς περιόδου αποπληρωμής προκύψουν απροσδόκητες εξελίξεις στα επιτόκια, είναι λογικό να αναπρογραμματίσετε το δάνειο κατασκευής.
Επαναπρογραμματισμός ενός δανείου ακινήτων
Ένα δάνειο ακινήτων είναι μια μακροπρόθεσμη απόφαση για αρκετούς Έτη. Στις περισσότερες περιπτώσεις, η κατοικία δεν έχει ακόμη εξοφληθεί πλήρως στο τέλος της περιόδου σταθερού επιτοκίου. Με μια αναδιάρθρωση χρέους μπορείτε στη συνέχεια να Εξοικονομήστε χρήματα.
Επαναπρογραμματισμός στεγαστικού δανείου
Εάν το δάνειο ακίνητης περιουσίας σας λήξει ή τα επιτόκια είναι πολύ πιο ευνοϊκά αλλού, τίθεται θέμα αναδιάρθρωσης του στεγαστικού δανείου. Θα πρέπει να εξετάσετε προσεκτικά αν θα πρέπει να αλλάξετε τράπεζα ή να παραμείνετε με την τράπεζά σας.
Σύζυγος ιδιωτικής αφερεγγυότητας
Για τους θιγόμενους, η ιδιωτική αφερεγγυότητα αποτελεί σημαντικό πλήγμα. Ποιες συνέπειες έχει όμως η ιδιωτική αφερεγγυότητα για τον σύζυγο ή την από κοινού χρησιμοποιούμενη περιουσία; Μπορείτε να μάθετε τι ισχύει σε κάθε περίπτωση και τι πρέπει να κάνετε εδώ.
Πίστωση χωρίς τη συγκατάθεση του/της συζύγου
Το να είσαι παντρεμένος σημαίνει να παίρνεις σημαντικές αποφάσεις μαζί. Για τα παντρεμένα ζευγάρια, αυτό ισχύει και για τη λήψη δανείου. Είναι όμως δυνατόν να λάβει κανείς δάνειο χωρίς τη συγκατάθεση του συζύγου;
Χρέη πριν από το γάμο
"Είναι ο σύζυγος υπεύθυνος για τα χρέη;" Συνιστάται να αντιμετωπίσετε αυτό το ζήτημα πριν από το γάμο. Εάν τα ανεξόφλητα χρέη του συζύγου έχουν σημαντικό αντίκτυπο στον προγραμματισμό της ζωής στον γάμο.
Αφερεγγυότητα
Τώρα μπορείτε να αγοράσετε πολλές αγορές σε δόσεις. Τι γίνεται όμως αν καθυστερήσετε τις δόσεις ή αν δεν μπορείτε πλέον να τις πληρώσετε; Εδώ μπορείτε να μάθετε τι σημαίνει αφερεγγυότητα και τι πρέπει να κάνετε.